top of page

Vogelbescherming

Vogelbescherming.png

Vogelbescherming Nederland is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie. Een actieve vereniging die onder meer wordt ondersteund door ruim 160.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming is de Nederlandse partner van BirdLife International, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming is opgericht in 1899 en in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden.

Door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Bij ons beschermingswerk maken we gebruik van de beste wetenschappelijke inzichten. Er zijn veel successen bereikt, zoals de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en de kerkuil in ons landschap.

Bezoek de website van de Vogelbescherming...

Vogelbescherming
Het manifest

Vogelbescherming belooft in het manifest van 2019:

Vogelbescherming biedt de Gemeente Zeist aan om gratis een advies uit te brengen bij elk bouwproject in de Gemeente (in- en/of uitbreiding) om het natuurinclusieve karakter te passen en/of te versterken.

bottom of page