top of page

Stichting Energie Zeist

Stichting Energie Zeist.png

Stichting Energie Zeist (SEZ) richt zich met het label Mijn Groene Huis op bewoners die hun huis willen verduurzamen. Daarvoor initieert, stimuleert, ondersteunt en regisseert de stichting diverse activiteiten. Vanaf 2019 zal Stichting Energie Zeist onder het label Mijn Groene Bedrijf ook het MKB en overige bedrijven in Zeist gaan ondersteunen met advies over energiebesparende maatregelen.  

SEZ is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Zeist en het energiebesparingsplatform WattsNext. Vanaf het voorjaar 2015 is met ruim 130 bewoners, ondernemers, bedrijven, ambtenaren en raadsleden een versnellingsaanpak ontwikkeld om woningen te verduurzamen. Deze activiteiten zijn in mei 2016 gebundeld in Stichting Energie Zeist. 

Het unieke aan de aanpak van SEZ is dat zowel de vraagkant, bewoners of bedrijven, als de aanbodkant gebundeld worden. Gebundeld in werkgroepen en in het bestuur. De stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente en ontvang projectsubsidies via de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Samen Duurzaam Zeist (SDZ). 


Bezoek de website van Stichting Energie Zeist...

Stichting Energie Zeist

Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf

Mijn Groene Huis.png
Mijn Groene Bedrijf.png

Stichting Energie Zeist, opgericht in 2015 door een aantal inwoners bevat inmiddels 2 labels:

  • Mijn Groene Huis: helpt woningeigenaren van de gemeente Zeist met energiebesparen en opwekken. Mijn Groene Huis informeert, adviseert, ondersteunt en organiseert collectieve inkoopacties van isolatiemaatregelen en zonnepanelen. Met de campagne Omlaag die Meter helpt Mijn Groene Huis bewoners met energiebesparen door bewustwording en veranderen van gedrag

  • Mijn Groene Bedrijf: adviseert bedrijven over energiebesparen en opwekken, regelgeving en subsidiemogelijkheden

In het Energiecentrum aan de Slotlaan 300 kunnen inwoners en eigenaren van bedrijven terecht voor advies. Ook zijn daar een aantal duurzame oplossingen te zien. 

Mijn Groene Huis bestaat uit een team van 8 professionals en veertig vrijwilligers. 

 

Stichting Energie Zeist wordt gesubsidieerd door de gemeente Zeist en ontvangt eveneens projectsubsidies van o.a. de Rijksoverheid en de provincie Utrecht.

Link naar de website van Mijn Groene Huis...

Link naar de website van Mijn Groene Huis...

Mijn Groene Huis en Mijn Groene Bedrijf
Het manifest

Stichting Energie Zeist belooft in het manifest van 2019:

Stichting Energie Zeist informeert, adviseert èn activeert. Wij committeren ons aan de realisatie van de met de gemeente Zeist afgesproken doelen. Dat betekent dat wij komend jaar met Mijn Groene Huis tenminste 500 inwoners (en hun huishoudens) van Zeist zullen adviseren. Met Mijn Groene Bedrijf zullen wij tenminste 150 bedrijven adviseren over duurzame maatregelen.

Resultaten na manifest van 2019:

Stichting Energie Zeist beloofde in het manifest van 2019 dat 500 inwoners geadviseerd zouden worden en 150 bedrijven. Trots delen we een paar resultaten!

Met het label Mijn Groene Huis kregen in 2020 1265 bewoners advies, in 2021 ondanks Corona 1337 mensen. Via de website bereikten we in 2020 ruim 10.000 bewoners, in 2021 16500 

Aan de Ledcampagne van Omlaag die Meter namen in 2020 1476 bewoners deel. Er werden bijna 4500 gloeilampen ingeleverd en de besparing in CO2 was 51 ton. Elke maand krijgen 705 mensen een energietip.

 

Met het label Mijn Groene Bedrijf heeft inmiddels meer dan 150 bedrijven geadviseerd over duurzame maatregelen. Op dit moment ligt de focus op het toekomstbestendig maken van bedrijvenparken. 

Resultaten na manifet
bottom of page