Sprekers
Nico Dijkshoorn.JPG
Nico Dijkshoorn

Initiatiefnemer Impact Event Duurzaam Zeist

Het verbinden van onze partners, grote ondernemingen en Gemeente Zeist, te samen met lokale burgerinitiatieven is een uniek concept met veel impact. 

Het instrument om gezamenlijk te komen tot een GROEN en DUURZAAM ZEIST.

3-Liesbeth_vd_Kruit-b (002).jpg
Liesbeth van der Kruit 

Directeur MVO bij Achmea

Liesbeth van der Kruit is directeur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Achmea. In die positie heeft zij een belangrijke rol als aanjager van en adviseur over klimaatbeleid. Voordat ze bij Achmea ging werken was zij lange tijd als journaliste en presentator werkzaam voor radio en televisie.
 
“Persoonlijk vind ik het heel belangrijk dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie. De zwaarste schouders moeten de zwaarste lasten dragen. Voor een verzekeraar is klimaatverandering een wezenlijk thema. We zien de schade toenemen. Daarom willen we onze klanten helpen met preventie, maar ook met verduurzaming. Van hun huis of bedrijf. Of hun mobiliteit. Ook als belegger moeten we keuzes make, ook in onze eigen bedrijfsvoering zal duurzaamheid geïntegreerd moeten worden."
Marcel Beukeboom.jpg
Marcel Beukeboom

Klimaatgezant Koninkrijk der Nederlanden

“In 2015 legde de wereld een ongekende eensgezindheid aan de dag bij het aannemen van het Akkoord van Parijs. We waren het eens over klimaatdoelen voor de langere termijn. Nu, drie jaar later, merken we dat de stap naar concreet en dichtbij best ingewikkeld is. Internationale samenwerking blijft nodig omdat we dit niet alleen kunnen. Maar lokale actie is uiteindelijk cruciaal voor de echte impact.”
.
Foto door Jose van Riel.
Kirsten Schuijt.jpg
Kirsten Schuijt

CEO Wereld Natuur Fonds WNF

Kirsten is de CEO van het Wereld Natuur Fonds. Zij werkt 16 jaar voor WWF op verschillende nationale en internationale posities op het gebied van natuurbescherming, waaronder tropische bossen, zoetwater, REDD+, ‘conservation & decelopment’ en wildlife crime. Voor het Wereld Natuur Fonds werkte zij aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, en in Kenya en Malawi aan verschillende milieu-economische veldonderzoeken. Zij bekleed verschillende bestuursfuncties, waaronder lid van de Raad van Toezicht IDH, (The Dutch Sustainable Trade Initiative), lid Raad van Commissarissen PWN (Puur Water & Natuur) en lid Raad van Advies NIOZ (Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee). Kirsten behaalde een PhD in Environmental Economics aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en een Masters Degree in de Economie aan de Universiteit van Maastricht.
Fred Wouters - aug 2011-7 door Hans Peet
Fred Wouters

CEO Vogelbescherming

Intro
Matthijs Bierman.jpg
Matthijs Bierman

Managing Director Triodos Bank

Matthijs Bierman (1964) werkt sinds 1996 bij Triodos Bank. Begonnen als relatiemanager in Nederland maakte hij in 1999 de overstap naar Triodos Bank Engeland. In 2003 volgde zijn benoeming tot directeur van Triodos Bank Nederland. Voor zijn periode bij Triodos werkte hij als consultant in Brussel en als adviseur ontwikkelingssamenwerking in Botswana. Matthijs heeft bedrijfskunde en rechten gestudeerd in Groningen. "Het Impact Event Duurzaam Zeist is een uitgelezen mogelijkheid om die achterliggende landgoedvisie op cultuur, natuur en duurzame economie met de lokale gemeenschap te delen."

IMG_1943.JPG
Marc Nipius

Partnership manager & new Business KNVB

Marc Nipius, 35 jaar, jarenlang voorvechter van sport & maatschappij. Met en door sport krijg je in een sportland als Nederland veel voor elkaar. Door de kracht van sport te gebruiken kan een organisatie als de KNVB impact maken op thema’s zoals gezondheid, persoonlijke ontwikkeling en duurzaamheid.
 
"Als MVO manager van de KNVB streef ik er naar om door en met voetbal mensen te inspireren en te activeren zodat er een positieve gedragsverandering plaats vindt. Met het programma de Groene Club helpen wij honderden sportverenigingen om duurzamer te worden en minder energie te verbruiken."
Wouter.jpg
Wouter Catsburg

Wethouder Duurzaamheid, Mobiliteit, Openbare Ruimte in Zeist

"Met elkaar maken we de opgave behapbaar. Ieder individu heeft impact."
EJ op seminar managementboek.nl.jpg
Evert Jan van Hasselt

Innovatieleider Samen Duurzaam Zeist

Evert Jan is auteur van boeken als "Ecosystem for Business" (Society 3.0 Foundation, 2013) en "Van CEO naar tuinman" (Business Contact, 2014). Daarin beschrijft hij wat wij mensen kunnen leren van hoe mieren samenwerken in een mierenkolonie.

 

Vanuit die visie bouwt Evert Jan aan nieuwe samenwerkingsverbanden. Zo staat hij ondermeer aan de basis van Samen Duuraam Zeist, een beweging waar inwoners van Zeist, ondernemers, maatschappelijke organisaties en de gemeente samenwerken om ambitieuze duurzaamheidsdoelen te realiseren.

Evelien Raap.png
Evelien Raap

Algemeen Coördinator Stichting Energie Zeist

"De energie transitie gaat iedereen aan en je moet samenwerken. Graag zetten wij dit om in concrete daden. Een mooi afsluiting van dit event is voor ons een toezegging van bijvoorbeeld een bedrijf om een groot dak beschikbaar te stellen voor een zonnestroom project."
Koos Janssen.jpg
Koos Janssen

Burgemeester gemeente Zeist

"Dit event zie ik als een viering van de vele duurzame initiatieven die opbloeien in onze gemeente. Er gebeuren prachtige dingen bij onder meer Samen Duurzaam Zeist en Mijn Groene Huis!"
Marten van Vught.png
Marten van Vugt

Voorzitter Rotaryclub Op Seyst

Intro