top of page
achmea-reactie-06-03-780.png

Achmea

Achmea zorgt ervoor dat het leven van mensen door kan gaan op momenten dat het er echt toe doet. Vanaf onze oprichting in 1811 zijn we er door en voor onze klanten én voor de samenleving.  Samen met onze klanten, strategische partners en relaties lossen wij grote maatschappelijke vraagstukken op rond gezondheid, wonen & werken, mobiliteit en inkomen. Zo creëren wij duurzame waarde voor onze klanten, onze medewerkers, ons bedrijf én de samenleving. Vorige generaties konden op ons rekenen. Komende generaties mogen dat ook.

Lees meer...

Achmea

Figi

Figi_logo-500br-300x200.jpg

FIGI is een Go Green hotel waarbij we inzetten op het beperken van het gebruik van water, electriciteit en schoonmaakmiddelen.

 

  • Je kunt als gast kiezen om bij een verblijf van 2 dagen of meer geen gebruik te maken van de dagelijkse schoonmaak van je hotelkamer. In ruil hiervoor geven we een kortingsvoucher en doneren we 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds. Hiermee besparen we op de schoonmaakmiddelen.

  • Op onze hotelkamers staat niet standaard meer een minibar, op deze manier besparen we veel electriciteit.

  • We werken samen met wasserij Blycolin waar duurzaamheid een van de kernwoorden is. Met duurzame producten én een duurzame samenwerking maken ze het verschil!

  • In onze hotelkamers vind je waterbesparende kranen en douchekoppen om zo het watergebruik tot een minimum te houden.

  • Koffie? Op onze hotelkamers staan espresso apparaten van YesPlease. Zij leveren ons koffiecupjes die fair en 100% circulair zijn.

  • Naast koffie vind je ook water van EARTH Water op de hotelkamers. Zij staan 100% van de nettowinst af die ze realiseren met de verkoop van de producten om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

  • Op al onze hotelkamers en ook op de meeste andere plekken in Figi vind je ledverlichting. Ledlampen zijn energiezuinig en gaan veel langer mee.

Lees meer...

Figi
Gemeente Zeist.png

Gemeente Zeist

Steeds meer Zeistenaren vinden duurzaamheid vanzelfsprekend. De gemeente ook! Daarom stimuleren en ondersteunen we duurzame initiatieven van inwoners en bedrijven. Bijvoorbeeld om energiebesparende en energie-opwekkende maatregelen te nemen. Ook proberen we zelf het goede voorbeeld te geven. De gemeentelijke ambities staan beschreven in de Brede Milieu Visie.

Lees meer...

Gemeente Zeist

Heilijgers

Heilijgers.png

Wij hebben de ambitie een duurzaam vastgoedbedrijf te zijn. Daarom hebben wij het circulair denken en werken omarmd. Je kunt bij Heilijgers nu al mooie voorbeelden (zie hieronder) zien van deze circulaire economie; waarbij pionieren, innoveren en ondernemen leiden tot een win-win situatie. Graag delen we onze kennis met onze opdrachtgevers, zoals concreet nu met een aantal woningcorporaties.
 
Door circulair te denken, integreren wij onze groene idealen nog beter met zakelijke inzichten. Een mooie kans voor ons om, in samenwerking met partners, duurzaam te groeien.
 
Heilijgers wil bijdragen aan de Circulaire Economie. Een wereld waarin geen afval meer bestaat, waarin grondstoffenketens worden gesloten en broeikasgassen verleden tijd zijn.

Lees meer...

Heilijgers

KNVB

30_12349_7861_1519557418.png

Onze missie is: iedereen kan van voetbal genieten, op elk niveau, een leven lang! Dat doen we niet alleen. Dat doen we samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners. Elke dag opnieuw.
 
Er is veel gebeurd sinds Pim Mulier in 1889 de Nederlandschen Voetbal en Athletischen Bond oprichtte. Hij legde de basis voor de Nederlandse voetbalbond, die bij de oprichting zo’n 250 leden telde.
 
Nu, ruim 130 jaar later, spelen op het veld en in de zaal wekelijks 1,2 miljoen leden maar liefst 31.500 wedstrijden per weekend bij 3000 clubs! 400 duizend vrijwilligers zijn actief op en langs de velden en in de kantines. Met miljoenen supporters genieten we van de (vrouwen) Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. En samen met alle voetballiefhebbers vormen we het oranjelegioen dat de Nederlands elftallen naar grotere hoogtes aanmoedigt!
 
We zien het als onze taak om gezamenlijk het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en houden voor iedereen.

Lees meer...

KNVB

PGGM

pggm.jpg

Wij zijn PGGM. Een vaste waarde in zorg en welzijn. We zetten ons in voor een betaalbaar, goed en duurzaam pensioen voor pensioenfondsen - onze opdrachtgevers - en hun deelnemers. Daarnaast dragen we bij aan een leefbare wereld, gezond werken en vitaal ouder worden.

Lees meer...

PGGM

Rotary Op Seyst

Rotary Op Seyst.jpg

Rotaryclub Op Seyst zet zich sinds haar oprichting op 30 september 1993 in voor de maatschappij in en buiten Zeist. 

De doelstelling van Rotary komt kernachtig tot uitdrukking in haar lijfspreuk ‘Service above Self’. 

Bij Rotaryclub Op Seyst doen we dat actief en maken we dat samen zichtbaar. Wij zijn People of Action. Iets van jezelf geven, dienstbaar zijn. Niet alleen door het mede opzetten van lokale en (inter)nationale projecten en fundraising, maar ook door het ter beschikking stellen van je (vak)kennis.

Rotary biedt diensten aan anderen, bevordert integriteit en begrip voor elkaar in de wereld, bevordert goodwill en vrede door de samenwerking van zakelijke, professionele en maatschappelijke leiders. 

De basis van Rotary is een weerspiegeling van onze kernwaarden: integriteit, diversiteit, service, leiderschap, en ‘fellowship’, vriendschap.

Onze kernwaarden zijn de rode draad in onze beginselen.

Lees meer...

Rotary Op Seyst

Samen Duurzaam Zeist

Samen Duurzaam Zeist.png

Samen Duurzaam Zeist is een brede beweging van bewoners en organisaties die samen werken aan een groen, gezond en duurzaam Zeist. Wij worden daarbij ondersteund door de gemeente Zeist. Samen Duurzaam Zeist heeft vier pijlers. Pijler 1 staat voor Klimaat en energie. Pijler 2 staat voor Kringloopeconomie. Pijler 3 staat voor Natuur en landschap. Pijler 4 staat voor Gezonde leefomgeving. Alle initiatieven van Samen Duurzaam Zeist vind je op onze site.

Lees meer...

Samen Duurzaam Zeist

Stichting Energie Zeist

Stichting Energie Zeist.png

Stichting Energie Zeist (SEZ) richt zich met het label Mijn Groene Huis op bewoners die hun huis willen verduurzamen. Daarvoor initieert, stimuleert, ondersteunt en regisseert de stichting diverse activiteiten. Vanaf 2019 zal Stichting Energie Zeist onder het label Mijn Groene Bedrijf ook het MKB en overige bedrijven in Zeist gaan ondersteunen met advies over energiebesparende maatregelen.  
SEZ is ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeente Zeist en het energiebesparingsplatform WattsNext. Vanaf het voorjaar 2015 is met ruim 130 bewoners, ondernemers, bedrijven, ambtenaren en raadsleden een versnellingsaanpak ontwikkeld om woningen te verduurzamen. Deze activiteiten zijn in mei 2016 gebundeld in Stichting Energie Zeist. 
Het unieke aan de aanpak van SEZ is dat zowel de vraagkant, bewoners of bedrijven, als de aanbodkant gebundeld worden. Gebundeld in werkgroepen en in het bestuur. De stichting wordt gesubsidieerd door de gemeente en ontvang projectsubsidies via de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en Samen Duurzaam Zeist (SDZ).

Lees meer...

Stichting Energie Zeist

Vogelbescherming

vogelbescherming491_L.png

Vogelbescherming Nederland is een onafhankelijke, landelijke natuurbeschermingsorganisatie. Een actieve vereniging die onder meer wordt ondersteund door ruim 160.000 leden, door bedrijven, fondsen en instellingen. Vogelbescherming is de Nederlandse partner van BirdLife International, de organisatie die wereldwijd opkomt voor vogels en hun leefgebieden. Vogelbescherming is opgericht in 1899 en in Nederland de organisatie voor de bescherming van alle wilde vogels en hun leefgebieden.
Door gerichte beschermingsprogramma's, intensieve samenwerkingen, politieke lobby, juridische actie, duidelijke voorlichting en effectieve campagnes zet Vogelbescherming zich in voor de bescherming van vogels in Nederland en wereldwijd. Bij ons beschermingswerk maken we gebruik van de beste wetenschappelijke inzichten. Er zijn veel successen bereikt, zoals de terugkeer van de ooievaar, ijsvogel, lepelaar en de kerkuil in ons landschap.

Lees meer...

Vogelbescherming

Wereld Natuur Fonds

Biodiversiteit en het voortbestaan van de aarde zijn voor ons een groot goed. Daarom doen we er alles om aan dat te beschermen en te herstellen. Dat is hard nodig, want we putten de aarde meer uit dan ze aankan. We willen de relatie tussen mens en natuur weer herstellen, in één wereld waarin beide kunnen groeien en bloeien. Zodat toekomstige generaties net zo van de natuur kunnen genieten als wij. Iedereen die hart heeft voor natuur kan samen met ons een bijdrage leveren. Verbinding is een van onze kernwaarden. Hoe beter en opener we daarin zijn, hoe beter we in staat zijn ons ideaal te verwezenlijken, op allerlei manieren en met zoveel mogelijk mensen en partijen. Met ons worden ze onderdeel van een beweging en dragen ze bij aan iets groters voor volgende generaties: één wereld waarin mens en natuur kunnen groeien en bloeien. Die eenheid, dát is waar we als WWF van houden en waar we voor strijden. 
Dag in, dag uit, met hart en ziel, met alles en iedereen. Dat is onze missie.

Lees meer...

WNF

Woongoed Zeist

Woongoed Zeist.png

Woongoed Zeist is dé sociale huisvester van de gemeente Zeist. We beheren zo’n 7.500 huurwoningen.
We zorgen voor betaalbare woningen in Zeist voor mensen met een krappe beurs. Met maatwerk waar de buurten om vragen. Want thuisvoelen, dat doe je niet alleen in huis, maar ook in je buurt. Daarom werken we met wijkteams die ‘hun’ wijk goed kennen, dichtbij en persoonlijk.

Lees meer...

Woongoed Zeist
bottom of page