top of page

KNVB

KNVB.png

Onze missie is: iedereen kan van voetbal genieten, op elk niveau, een leven lang! Dat doen we niet alleen. Dat doen we samen met betaald voetbalclubs, amateurverenigingen, de overheid en maatschappelijke en commerciële partners. Elke dag opnieuw.

 

Er is veel gebeurd sinds Pim Mulier in 1889 de Nederlandschen Voetbal en Athletischen Bond oprichtte. Hij legde de basis voor de Nederlandse voetbalbond, die bij de oprichting zo’n 250 leden telde.

 

Nu, ruim 130 jaar later, spelen op het veld en in de zaal wekelijks 1,2 miljoen leden maar liefst 31.500 wedstrijden per weekend bij 3000 clubs! 400 duizend vrijwilligers zijn actief op en langs de velden en in de kantines. Met miljoenen supporters genieten we van de (vrouwen) Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie. En samen met alle voetballiefhebbers vormen we het oranjelegioen dat de Nederlands elftallen naar grotere hoogtes aanmoedigt!

 

We zien het als onze taak om gezamenlijk het voetbal aantrekkelijk, toegankelijk en plezierig te maken en houden voor iedereen.


Bezoek de website van de KNVB...

KNVB
Het manifest

KNVB belooft in het manifest van 2019:

Gaat in Zeist het komende jaar 8 sportclubs helpen te verduurzamen met de Groene Club.

bottom of page