top of page

Figi

Figi.png

FIGI is een Go Green hotel waarbij we inzetten op het beperken van het gebruik van water, electriciteit en schoonmaakmiddelen.

 • Je kunt als gast kiezen om bij een verblijf van 2 dagen of meer geen gebruik te maken van de dagelijkse schoonmaak van je hotelkamer. In ruil hiervoor geven we een kortingsvoucher en doneren we 1 euro aan het Wereld Natuur Fonds. Hiermee besparen we op de schoonmaakmiddelen.

 • Op onze hotelkamers staat niet standaard meer een minibar, op deze manier besparen we veel electriciteit.

 • We werken samen met wasserij Blycolin waar duurzaamheid een van de kernwoorden is. Met duurzame producten én een duurzame samenwerking maken ze het verschil!

 • In onze hotelkamers vind je waterbesparende kranen en douchekoppen om zo het watergebruik tot een minimum te houden.

 • Koffie? Op onze hotelkamers staan espresso apparaten van YesPlease. Zij leveren ons koffiecupjes die fair en 100% circulair zijn.

 • Naast koffie vind je ook water van EARTH Water op de hotelkamers. Zij staan 100% van de nettowinst af die ze realiseren met de verkoop van de producten om waterprojecten te financieren. Ze investeren het geld in duurzame watersystemen in gebieden waar dit het hardst nodig is.

 • Op al onze hotelkamers en ook op de meeste andere plekken in Figi vind je ledverlichting. Ledlampen zijn energiezuinig en gaan veel langer mee.


Bezoek de website van Figi...

Figi
Het manifest

Figi belooft in het manifest van 2019:

Duurzaam ondernemerschap vinden wij als familiebedrijf belangrijk. Wij zien het als onze integrale verantwoordelijkheid om de impact van Figi's bedrijfsvoering op het milieu te verminderen. Wij blijven ons inzetten om:

 1. Zo duurzaam mogelijk in te kopen, zo is onze koffie al decennia fairtrade, komt ons fruit uit Zeist en toont de

  kaart producten van het seizoen;

 2. Verspilling te voorkomen, ook in onze keuken blijven we monitoren en sturen op wat beter kan en zullen wij in 2019 van het 'single-use plastic' afgaan;

 3. Afval te scheiden, in onze keukens en organisatie in karton, plastic, PET-flessen, voedselafval, frituurolie, KGA en restafval;

 4. Op groene energie te draaien en zoveel mogelijk energie te besparen; zo zullen wij in 2019 in àlle keukens op (groene) elektriciteit gaan koken en wordt alle verlichting in de hotelkamers vervangen door (groen) LED;

 5. Een duurzame werkgever te zijn in het hart van de Zeister samenleving, door leerlingen en nieuwkomers werkervaring te bieden en ons te focussen op diversiteit.

bottom of page